top of page

לאן נעלם המנעול של אונליפאנס?

Writer: Reut Bar KanaReut Bar Kana

לאן נעלם המנעול מהלוגו של OnlyFans?


במסגרת קורס ׳סוציולוגיה של הרשת׳ בתואר השני שלי, בחרתי להיכנס לגוב האריות ולנסות להבין מה עומד מאחורי פלטפורמת אונליפאנס, מה התכנים המוצעים שם והאם היא בכלל המשך של פורנוגרפיה חינמית???


אונליפאנס היא לא אחרת מאשר שירות הרשמה לתוכן. יוצרי התוכן יכולים לבקש מהמעריצים לשלם עבור מנוי חודשי בתמורה לגישה לתכנים. הפלטפורמה החלה את פעילותה בשנת 2016 ומאז משכה באופן הדרגתי יוצרי תוכן שכבר עבדו כעובדי מין מסוגים שונים, והציעה להם למכור תוכן מיני המותאם לקהילת מעריציהם.


לאורך המחקר בחנתי את הגבול הדק שעובר בין ביטוי לניצול וראיתי כיצד נשים מנוצלות גם בפלטפורמה שמבטיחה להן 80% מהרווחים! הן נתונות לחשיפה נבזית המכונה ״Doxxing״ וחשיפה לאנשים שלא שילמו על מנוי המכונה ״Capping״. מעבר לכך, רבות נתונות תחת ״e-pimping״, שירותי ניהול פרופילים חיצוני שגוזרים חלק מהרווחים ומשאירים שוב את הנשים בתחתית שרשרת הניצול.


מסקנתי העיקרית הייתה כי על אף שהפלטפורמה לא הוכרזה מראש ייעודית לפורנוגרפיה, ככל הנראה לא היתה דרך למנוע ממנה להגיע לכדי כך. עליית המרחבים הדיגיטליים והרשתות החברתיות הביאו איתם דרך קלה מאד לבצע דיגיטציה לעבודת מין ופורנוגרפיה, אפילו קלה מדי עד כדי כך שהיום צריך סמארטפון אחד בלבד בשביל ליצור, למכור ולצרוך תכנים כאלו.


לדידי, המנעול של אונליפאנס לא סתם נעלם מהלוגו הרשמי של החברה, נדמה כי אין לה שום דרך להבטיח את הדיסקרטיות שלשמה נועדה מלכתחילה. השימוש בפלטפורמה הזו מעלה שאלות רבות על ניצול, שירותי תוכן, ובכלל על מושג העבודה בימינו.


עבודת הסמיניריון נכתבה במסגרת קורס סוציולוגיה של הרשת- עידן הסייבר: חברה, טכנולוגיה וידיעה

מרצה: ד״ר עופר נור

תואר שני בפילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית, מכון כהן, אוניברסיטת תל אביב







Comments


Reut Bar Kana
Design & Content

  • LinkedIn
  • Instagram
  • medium
  • Facebook

ISRAEL

© Copyright Reut Bar Kana
bottom of page